Descriere

În prezent, Piațeta la Cub se află într-o stare avansată de degradare din cauză că: pavajul, treptele și jardinierele sunt stricate, iar Cubul este pe alocuri ruginit. Pe lângă acestea, în zonă sunt foarte multe gunoaie. Toate acestea determină un aspect inestetic pentru centrul Iașului, disconfort pentru trecători și turiști și frustrare pentru localnici.

Obiectiv general:
Acest proiect propune reabilitarea spațiului din centrul Iașului, Piațeta La Cub.

Activități propuse:
– nivelare pavaje+vopsit culoare deschisa + desene cu motive specifice Iașului,
– amplasarea de mobilier urban, bănci + mese,
– repararea jardinierelor și înlocuirea plantelor actuale cu altele mai atrăgătoare,
– modernizarea Cubului sau înlocuirea lui cu un obiect de artă modernă realizat în urma unui concurs de soluții.

Rezultate așteptate:
– Pavaj + jardiniere + trepte reparate și vopsite cu motive specifice Iașului.
– 10 bănci + 10 mese amplasate
– Cub vopsit / înlocuit

De ce este bun proiectul pentru comunitate?

Reabilitarea zonei va determina o îmbunătățire semnificativă a calității mediului și atragerea de turiști în număr cât mai mare. Pe lângă beneficiile aduse aspectului general al zonei, implementarea proiectului va atrage atenția stakeholderilor locali: Biblioteca „Gh. Asachi”, a băncilor și teraselor din zonă. Astfel se vor pune bazele creării de parteneriate publice-private pentru proiecte viitoare. Justificare: Obiectivul proiectului de față este în acord cu acțiuni deja întreprinse de Primăria Municipiului Iași, prin înscrierea unui proiect în: - Lista proiecte Planul Integrat de Dezvoltare a Polului de CreștereIași 2009-2015 (Reabilitarea centrului istoric al Municipiului Iași, Cuza Voda, Lăpușneanu, pivnițele Gr. Ureche și ansamblul CUB http://www.zmi.ro/downloads/Lista%20proiecte%204.pdf). sau în: - Strategia de Dezvoltare Turistica a municipiului Iași si a zonei metropolitane: DS3 Dezvoltarea experiențelor vizitatorilor - Iași Legendarium în spațiile subterane (galerii, pivnițe). Implementarea acestui proiect, va atrage simpatia turiștilor și a sstakeholderilor, și va fi un punct de pornire pentru proiecte ce vor putea fi finanțate prin Programul Operațional Regional. Solutia propusa de modernizare a pavajului are urmatoarele avantaje: reflecta energia soarelui in loc sa o absoarba, inmagazineaza mai putina caldura, reducere temperatura cu pana la 10 grade Celsius, este mai economic – nu presupune inlocuirea pavajului existent, doar adaugarea unui strat nivelator si a vopselei speciale. Adaugarea de mobilier urban modern si infrumusetarea zonei va transforma spatiul intr-unul atragator pentru toate categoriile populatiei Mun. Iasi, cu impact pozitiv asupra afacerilor locale.

Cum doresc să mă implic in proiect?

Realizare concurs de solutii pentru un nou obiect de arta realizat de artisti din Iasi, obiect ce va inlocui cubul existent; Realizare concurs de solutii pentru mobilier urban, realizat de producatori locali; Promovarea proiectului;

Beneficiarii proiectului

Populatia Mun. Iasi; Afaceri locale; Producatori si artisti locali; Turisti; Primaria Iasi, care colecteaza taxe si impozite de la producatori, consumatori, afaceri locale.

Buget estimat

80000 euro

Durata estimată a implementării proiectului (în luni)

6

Alte poze

Localizare pe hartă

    Distribuie

6 comentarii

  • Filip Havarneanu

    O viziune excelenta!

  • Liviu Rusu

    Piateta La Cub este momentan un loc dezolant care aminteste de un timp apus. Acest proiect reprezinta o oportunitate f buna de revigorare a piatetei. Felicitari pentru idee.

  • Codrin Danila

    O zona care necesita sa fie reamenajata, chiar in centrul orasului. Super ideea!

  • Ilie Bodale

    Arata ca in anii ’90, desi este la 100m de primarie.

  • Benedicta Drobota

    Multumesc frumos pentru sustinere!

  • Carmen

    O idee excelenta. Felicitări!

Lasă un comentariu

Adresa de Email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterisc (*).
Poți folosi următoarele taguri si atribute HTML.

Comentarii Facebook

comments