Descriere

Propunere proiect PIATA LOCALA

Am urmarit putin problema, pe de o parte de desfacere a produselor producatorilor locali si, pe de alta parte, problema achizitiei de catre noi de produse ale producatorilor locali.

Astfel, am ajuns la concluzia ca un proiect in care primariile locale sa construiasca piete acoperite, cu produse expuse in stilul celor din supermarket, poate sa fie o solutie de redresare a producatorilor locali si de scoatere in zona alba a comertului cu produse din sfera fructelor si legumelor, lactatelor si produselor din carne.

Proiectul presupune realizarea urmatoarelor etape:
1. Primaria construieste, pe locul pietelor actuale, piete acoperite si inchise cu spatii destinate parcarii vehiculelor
2. Primaria angajeaza manipulatori de marfa, casieri si persoane care cantaresc marfa.
3. Producatorii livreaza marfa la receptia pietei si de acolo angajatii acesteia se ocupa de vanzare.
4. Aceasta piata sa functioneze non-profit, adica sa factureze catre producatori doar costurile de operare.
5. Marfa fiecarui producator sa fie etichetata separat in cadrul pietei/raionului cu acelasi tip de marfa.

Astfel, nu vor mai fi vanzatori, cate 2 pt fiecare producator la taraba (asta inseamna 2 salarii pe luna) platite de fiecare taraba mica ci aproximativ 5 angajati pt 10-20 de producatori care aleg sa vanda in piata. Va creste practic profitul acestora si vor putea sa scada pretul sau sa-si imbunatateasca productia si sa se dezvolte.
Anaf va avea totul fiscalizat si se vor incasa taxe corect.
Samsarii pietelor si rromii care ocupa locurile cele mai bune in piete si vand marfa cea mai proasta vor disparea. La fel si mafia pietelor va disparea.

Populatia va avea produse proaspete, locale, mult mai gustoase facand cumparaturile modern ca la orice supermarket.

Bugetul estimativ de 1.000.000 eur ar trebui sa fie suficient pt realizarea, in 3 zone importante din oras a 3 astfel de piete.

De ce este bun proiectul pentru comunitate?

1. Rezolva problema de desfacere si comercializare a marfurilor producatorilor locali 2. Circuitul banilor se inchide la nivel local ajutand la dezvoltarea directa a comunitatilor 3. Se elimina evaziunea fiscala si mafia existenta in piete 4. Fiecare producator este tratat identic 5. Comunitatea are acces modern la produse autentice romanesti produse in zonă

Cum doresc să mă implic in proiect?

Pot propune mai multe idei, pot face analize economice si ajuta la efectuarea proiectiilor financiare, pot supraveghea daca executia se incadreaza in specificatiile unei piete competitive.

Beneficiarii proiectului

Comunitatile locale de producatori si populatia municipiului

Buget estimat

1.000.000

Durata estimată a implementării proiectului (în luni)

12

Localizare pe hartă

    Distribuie

Lasă un comentariu

Adresa de Email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterisc (*).
Poți folosi următoarele taguri si atribute HTML.

Comentarii Facebook

comments